laupäev, 29. oktoober 2016

YFU Fall Party

Eelmine laupäev toimus Indianas elavatele YFU VÕPidele Fall party ja millegipärast ma ei olnud enne seda üldse elevil vms, aga kohale jõudes oli megalahe! Vahetusõpilasi oli seal umbes 12 (aga kokku oli meid rohkem, sest osadel olid ka kohalikud õed-vennad kaasas) ja kuigi me oleme erinevatest riikidest, siis meis kõigis on nii palju ühist ja täiega lahe oli seda järjest rohkem avastada. Lihtsalt rääkisime juttu ja hämmastav, kui palju me mõtleme samamoodi ja näiteks märkame ameeriklaste ja siinse kooli puhul samu asju jne. See oli ka lahe, et kõik suhtlesime inglise keeles, kuigi see pole meist kellegi emakeel ja kõigil oli omamoodi aktsent jne. Ma istusin kõrvuti ühe Hiina poisiga ja Soome tüdrukuga ja tema teisel pool oli poiss Rootsist, niiet jututeemasid jätkus. Kuigi põhiliselt rääkisime ikkagi koolist. :D  4 tükki olid Saksamaalt ja nad vahepeal hakkasid omavahel saksa keeles rääkima. 

Tegime hotdoge nagu cookout'idel kombeks. Varda otsas igaüks soojendas endale hotdogi-vorsti ja siis oli nii vinge, kuidas kõik teised seisid ümber lõkke ja hoidsid oma varrast, aga Hiina poiss võttis kolm oksa, pani need üksteise najale püsti seisma ja oma varda sinna najale püsti ja ise läks eemale, kuna lõkke ääres polnud ruumi seista. Nii lihtne, aga geniaalne mõte, keegi teine meist ei oleks oskand selle peale tullagi, aga ta nii muuseas toimetas ja me esialgu ei pannud tähelegi. 

Peale söömist istusime traktorikärru, kus olid põhupakid pinkideks, ja sõitsime haunted house'i. Järjekorras oodates tundus see ikka suht hirmus, kuuldes kuidas sees inimesed kiljuvad jne. Põhimõtteliselt on see sarnane, nagu õudustemaja Tivolis, sõidad läbi pimeda ruumi ja igasugused maskides tondid hüppavad välja ja üritavad ehmatada. Aga see oli vana maja ja pead seal lihtsalt mööda rada jalutama. See ei olnudki niiväga hirmus, kuna ikkagi saad aru ju, et lihtsalt mingid dekoratiivsed "hirmsad asjad" igal pool ja pime vana maja, aga vahepeal hüppasid maskides inimesed nurga tagant välja või näiteks oli kaks kuju ja mõlemad tundusid nukud, aga järsku üks haarab sul käest kinni, no ikka ehmatab ju! Ma olin teiste tüdrukutega koos ja ikka iga nurga peal kiljusime alguses, lõpuks saime paremini hakkama. :D 

Majal oli kolm korrust ja viimasel oli strobolamp, see kammis korralikult ära, kõik komistasid üksteise otsa ja midagi aru ei saanud. Meie grupi poisid loomulikult ei kartnud midagi seal ja nad otsustasid, et üritavad hirmutada neid, kes peaksid meile tonti mängima. Enamus maskides ja kostüümides tegelased seal majas olid lapsed, umbes 9-12 aastased poisid.  Ja siis kui mingi nurgas olev "kummitus" kiljus, siis poisid karjusid vastu talle. :D Need kostüümid olid päris jubedad tegelt, mingid verise näoga ja noaga olevused jne, aga samas see ei olnud ka üle võlli rõvedus, selline fun ikkagi. 

Peale seda oli õues kottpime ja sõitsime traktorikärus tagasi peokohta ja host-vanemate juurde vaadates tähti ja linnuteed. Kokkuvõttes oli väga lahe õhtu ja vahetusõpilased on ikka vinged inimesed..

Hayride to Haunted house